יום שני, 24 בינואר 2011

פאדג' בראוניז!

תמיד נגמרות מהר מדי


פאדג' בראוניז, או בתרגום לעברית - חומיות מתוקות במיוחד, פריכות מלמעלה, מעט נוזליות ומאוד שוקולדיות בתוכן, טבעוניות וטעימות עד מאוד.


המתכון הזה עבר כמה שינויים ושכלולים עם השנים, שהעיקרי בהם הוא: להוסיף עוד שוקולד!
חשוב להכין הכל מראש ובהשג יד, כי מרגע שממיסים את השוקולד צריך לעבוד מהר, שהעיסה לא תתקשה.

לכל מי שרוצה להמנע ממרגרינה - פרסמתי גם גרסא ללא מרגרינה.




רשימת מרכיבים:

חבילת מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) - 200 גרם
200 גרם שוקולד מריר בסיסי פרווה (למשל שוקולד פרה הפשוט)
כוס סוכר
כוס וחצי קמח
תמצית וניל
שוקוצ'יפס  - רצוי בשני צבעים (לאופנהיימר יש שוקוצ'יפס פרווה טעים)
שתי בננות בשלות
קורט מלח
כף טחינה גולמית (או לחליפין שקדיה - טחינת שקדים)
שמן (רצוי קנולה או מזולה, משהו עם טעם נייטרלי)
חלב סויה


הוראות הכנה:

ראשית מועכים בבלנדר שתי בננות, כף טחינה גולמית (או כף שקדיה), כף שמן, כף מים וקורט מלח.
התערובת הזו יכולה לשמש כתחליף ל-4 ביצים ברוב המתכונים אותם תרצו לטבען.

לפני
 אפשר גם למעוך בבלנדר ידני קטן (בלנדר-סטיק)

חותכים את המחמאה לקוביות קטנות, וגם את חבילות השוקולד.

לא מעורר תאבון, אני יודעת.

מעורר תאבון, אבל לא לגנוב אף קוביה!

ממיסים בסיר בינוני על אש קטנה את המחמאה, וכשהיא נמסה (או כמעט לגמרי נמסה) ממיסים בתוכה את השוקולד עד שמתקבלת עיסה חלקה.

כשזה נראה כך - להוריד מהאש
מורידים מהאש ומוסיפים מיד כוס סוכר. ממיסים את הסוכר בשוקולד שעדיין חם.


מיד אחר כך מוסיפים כוס וחצי קמח ומערבבים היטב.

לזה אני משתמשת בקמח לבן, זה ממילא לא מתכון בריאות.
ועכשיו לעבוד מהר, לפני שיתקרר.

זה השלב להוסיף את העיסה הצהובה שיצרנו קודם בבלנדר ולהבליע אותה היטב בעיסה. בשלב זה נוסיף גם כמה טיפות של תמצית וניל.








בדרך כלל העיסה טיפה נוקשה מדי בשלב זה. מוסיפים כף שמן ושליש כוס חלב סויה ומערבבים לקבלת מרקם חלק, נוזלי וסמיך.


זהו, כמעט סיימנו! מוסיפים שליש חבילה של שוקוצ'יפס - אני מעדיפה לערבב שוקוצ'יפס חום ולבן, אבל הפעם לא היה.



 מערבבים פנימה ומכניסים לתבנית קטנה משומנת. אני משתמשת בתבנית של 17X25. גובה העיסה צריך להיות כ-2 סנטימטרים.





מחממים בחום בינוני (150 מעלות בטוסטר אובן או 180 מעלות בתנור) במשך 25-30 דקות. החלק העליון צריך להיות פריך, אבל אם מכניסים קיסם הוא צריך לצאת מעט רטוב.


ייתכן שזו הושארה דקה אחת יותר מדי.


 תהנו!

הצעות לשינויים וגיוונים:

אפשר להוסיף לעיסה אגוזים קצוצים.

אפשר להוסיף לעיסה ליקר טעים לבחירתכם, במקום או בנוסף לחלב הסויה.

אפשר להוסיף טיפה קפה נמס שהומס במים חמים.

ובכל מקרה, זה נגמר מהר מדי.



3 תגובות:

  1. נראה טוב וקל להכנה(כמו שאני אוהבת)

    :)

    השבמחק
  2. הכנתי אותם והם יצאו מ-ד-ה-י-ם-!
    כיף לדעת שיש קינוחים טבעוניים טובים :)

    השבמחק
  3. את מדהימה! חייבת להגיד לך שממש הקלת על המעבר שלי לטבעונות, ואפילו גרמת לחברים שלי לחשוב שזה לא כזה נורא ;) גם עכשיו כשאני יותר בעניינים אני נהנת להכנס וללמוד את כל הדברים המופלאים האלו ממך. תודה תודה ותודה!

    השבמחק