יום ראשון, 29 במאי 2011

גלילות חצילים במילוי פטה אגוזים



חלק גדול מהתזונה במשפחתי מתבסס על קטניות, דגנים ואגוזים למיניהם, שקלים לאחסון בצורתם היבשה; לכן אני מבקרת לעיתים קרובות בחנות התבלינים והקטניות השכונתית שלי. באחד מהימים בעל החנות (דוד, הנחמד מאוד מאוד) גילה לי שהוא טוחן במקום כל דבר שארצה, אם רק אקנה ממנו לפחות 200 גרם. מיד קניתי קשיו טחון, שקדים טחונים ואגוזי מלך טחונים (הכל במידת הטחינה הדקה ביותר) והתחלתי ניסויים במטבח. האגוזים השונים, בצורתם הטחונה, מהווים בסיס נפלא למיני מאכלים עשירים, מזינים ומשמינים בטרוף. המרקם של האגוזים הטחונים מזכיר בצק, ויכול להוות בסיס לבצק מצויין ללא מרגרינה ובלי הרבה עבודה. גלילות החצילים אינן אוכל ליום-יום, אבל המתכון שלהלן אינו מסובך ומרשים מאוד.





רשימת מרכיבים ל-8 גלילות חציל:

חציל אחד, גדול וקל
200 גרם אגוז מלך טחון דק 
חופן עשבי תיבול (עירית, זעתר ומרווה)
שתי שיני שום
בצל ירוק
שמן קנולה
שמן זית
מלח ופלפל
מלח גס





הוראות הכנה:

הכנה מקדימה - לפחות שעתיים מראש:
* ניתן לוותר על השלבים המקדימים, אבל אז החציל סופג יותר מדי שמן.

חותכים את החציל לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
בוזקים עליהן מלח גס ומעמידים במסננת, רצוי בשמש, עד שהנוזלים ייגרו.
אחרי כשעתיים שוטפים היטב את החצילים ומעמידים שוב במסננת, לייבוש. אפשר לעזור לייבוש בעזרת מגבת נייר.

ולהכנה עצמה:
מטגנים את פרוסות החציל עד להשחמה, משני הצדדים.
מעמידים על מסננת מרופדת בנייר סופג ומוסיפים נייר סופג בין שכבות חציל שונות. (למישהו/י יש דרך יותר אקולוגית לעשות זאת, בבקשה?)


הכנת המלית:

 קוצצים את חופן עשבי התיבול, בלי הבצל הירוק, ואת השום, ומטגנים בשמן זית.
מוסיפים את העשבים המטוגנים ואת הבצל הירוק (קצוץ גם הוא) לאגוזי המלך הטחונים.
מוסיפים מעט מלח ופלפל. שימו לב: אם המלחתם/ן את החצילים בהכנה המקדימה, שימו פחות מלח במלית!

המרקם בצקי, הטעם נפלא.

שמים מעט מלית על כל פרוסת חציל, מהדקים כשני ס"מ מהחלק התחתון של הפרוסה ומגלגלים.






זהו, מוכן!
לשים על תבנית הגשה ולהגיש כמתאבן; אפשר לנעוץ קיסם או מזלג קוקטייל בכל חציל, אבל אנחנו פשוט אכלנו בידיים.




הצעות לשינויים וגיוונים:


* המתכון כבד מאוד. אם רוצים להשיג תוצאה קלילה (וזולה) יותר אפשר לערבב את המלית עם פרורי לחם (או פרורי מצה, בפסח.)

* ניסינו ואהבנו: לערבב את המלית עם פירה דלעת, למילוי קליל ומתקתק.

* אפשר להוסיף מעל רוטב, למשל רוטב רימונים חמצמץ.

* אפשר לקשור כל גלילה בעלה עירית ארוך, לקישוט.


וכרגיל, אשמח להצעות נוספות לשינויים וגיוונים!

תגובה 1:

  1. אפשר לשמן במברשת את פרוסות החציל, ולהכניס לתנור חם (180-200 מעלות) כשהחצילים משחימים להפוך צד. תוכלי לוותר על הנייר הסופג לגמרי :)

    השבמחק