יום שני, 10 באוקטובר 2011

פיצה טבעונית קלה



אני אוהבת פיצה. למען האמת, אני אוהבת כמעט כל דבר שעשוי מבצק, כולל פשוט בצק לא אפוי. אבל בניגוד לחיבתי הנצחית לבצק, לחיבתי לפיצה יש לי שותפים ושותפות. המתכון הזה הוא תמיד הדבר הנכון להביא לערבי חברים/ות ואם רוצים לקחת לפיקניק אפשר פשוט להכין שבלולי פיצה - אותו רעיון, רק החיתוך אחר.
בתמונות תמצאו פיצה אחת ללא תוספות, ושניה עם תוספות של מה-שהיה-בבית.






רשימת המרכיבים: (לשתי פיצות דקות בגודל תבנית)


בצק שמרים בסיסי ורב-שימושי
רוטב עגבניות מהיר
פתיתי שמרי בירה
שמן זית
מלח
תוספות: כל מה שאוהבים לשים מעל פיצה (זיתים, אננס, קישואים, חצילים וכו')
אפשרי: אורגנו או תבלין פיצה


הוראות הכנה:


מכינים מראש את הבצק ואת הרוטב. אפשר להכין הרבה בצק ולהקפיא, ואז תמיד יש פיצה פוטנציאלית במקפיא, שתגיע יותר מהר מכל משלוח.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח. כל פעם הופכים ומרדדים שוב מהצד השני, עד שמגיעים לעובי הרצוי - לפי ההעדפה האישית.



בשלב הזה כדאי להעביר את הפיצה לתבנית משומנת או לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים ומורחים מעליה כמות נדיבה של רוטב עגבניות.




מפזרים מעל הפיצה פתיתי שמרי בירה בכמות נדיבה, כך שיכסו את כל הרוטב.


מעל שמרי הבירה בוזקים מלח ומזרזפים שמן זית. לא לפחד מהשמן, בפיצות לא טבעוניות השמן מגיע בתוך הגבינה, בכמויות של שומן רווי.

צריך עוד שמן זית, כרגע יש רק מעגל שמן קטן באמצע.

וכאן הדעות חלוקות: האם יש לשים את התוספות מתחת לשמרי הבירה, או מעל?
אני תמיד מעדיפה לשים את התוספות מתחת לשמרי הבירה, אך אפשר לשים מעל, ואז מעליהן להוסיף עוד קצת שמרי בירה.

מעל שמרי הבירה ושמן הזית רצוי להוסיף אורגנו וניתן להוסיף גם תבלין פיצה, למי שלא יכול/ה בלי מונוסודיום גלוטמט.

הפעם האסכולה השמרנית ניצחה. פיצה עם בצל וקישואים.


לאפות בחום בינוני כ-20 דקות ולחסל בתאבון, רצוי עם קבוצה של חברים/ות.



רעיונות לגיוונים:


על הפיצה אפשר לשים כל תוספת אפשרית, כמובן. אפילו נקניק סייטן.

שבלולי פיצה: בשלב הבצק לחתוך לאורך לשני חלקים. על כל חלק מפזרים מעט רוטב (משאירים קצה), שמרי בירה, שמן זית ומלח. מגלגלים לגלילה ומתוכה פורסים "שבלולים". מניחים אותם על נייר אפייה ואופים כ-25 דק'. שבלולי הפיצה מעולים לפיקניקים או לחוף הים, או סתם לאכול עם הידיים.

2 comments: