יום שישי, 14 באוקטובר 2011

מתכון בסיס עם חלבון סויה טחון

פתיתי חלבון הסויה הטחונים שפגשנו כבר במתכון להמבורגרים משמשים בסיס להמוני מתכונים: רוטב בולונז, ספיחה, לזניה, פאי-רועים, ירקות ממולאים ועוד. אבל רוב המתכונים מתחילים באופן זהה, שמפורט לפניכם/ן:




רשימת מרכיבים:


3 כוסות פתיתי חלבון סויה טחון, יבש
2 בצלים גדולים
4-10 שיני שום, לפי הטעם

שמן קנולה
מים רותחים (או מרק צח, מאבקה או מירקות אמיתיים)

1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, 2 כפות כמון
(ניתן להוסיף: כורכום / סומק / פפריקה מתוקה / פפריקה חריפה / רוטב סויה,  לפי התכניות להמשך הבישול.)






הוראות הכנה:


שמים את פתיתי חלבון הסויה היבשים בקערה גדולה. מרתיחים מים (או מרק צח) ויוצקים באיטיות על חלבון הסויה, עד שהוא יספוג את כל הנוזלים ולא יהיו עודפים. הכמות היא בערך כוס נוזלים על כוס פתיתי חלבון סויה. אם יש נוזלים עודפים ניתן לסחוט אותם החוצה בעדינות.


הפתיתים היבשים - לפני

הפתיתים אחרי שספחו מים.


קוצצים שני בצלים לקוביות. מקלפים את שיני השום.


מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום, כתוש או קצוץ דק.


מוסיפים פנימה את פתיתי הסויה שספגו את המים או את המרק ומוסיפים לטגן מעט. מתבלים ומערבבים.

התיבול מוסיף צבע, ריח וטעם.


זהו, הבסיס מוכן. ניתן להקפיא אותו ולהוציא לשימושים שונים.

לאן מכאן?


לפאי רועים - להוסיף מעט רוטב סויה. להציב בשכבות את הבסיס ופירה פתוחי-אדמה, לסרוגין.
לבולונז - להוסיף פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ורסק עגבניות (כ-600 מ"ל + כמות זהה של מים) ולבשל.
לספיחה - להוסיף כורכום וסומק, צנוברים קלויים ושמן זית. (הקישור ל- YNET, המתכון שלי).

רוטב בולונז על הבסיס שלעיל.

2 תגובות:

  1. יש לכם תפריט מסודר למאכלים האלה?
    האם מי שעושה דיאטה יכול לאכול את זה?

    השבמחק
  2. תודה על השיתוף המקסים המשיכי כך

    השבמחק